دیدنی های شهر تبریز
یکی از شهرهای بزرگ ایران و مرکز استان آذربایجان شرقی ، تبریز است که سومین شهر بزرگ ایران پس از تهران و مشه است. تبریز بزرگترین شهر در منطقه ی شمال غرب ایران است . مردم تبریز آذری زبان هستند. تبریز قطب اداری، ارتباطی، بازرگانی، سیاسی، صنعتی، فرهنگی و نظامی این منطقه شناخته میشود. تبریز در غرب استان آذربایجان شرقی و در منتهیالیه مشرق و جنوب شرق جلگهٔ تبریز قرار گرفتهاست. این شهر از سمت شمال به کوههای پکهچین و عون بن علی، از سمت شمالشرق به کوههای باباباغی و گوزنی، از سمت شرق به گردنهٔ پایان و از سمت جنوب به دامنههای کوه سهند محدود شدهاست. آب و هوای تبریز در زمستان بسیار سرد و در تابستان خشک و گرم است .
برخی از مناطق دیدنی تبریز عبارتند از :
روستای کندوان : یکی از زیباترین روستاهای ایران روستای کندوان است که در آذربایجان شرقی قرار دارد. کندوان یکی از سه روستای صخره ای جهان است که به علت ساخت خانه هایشان در دل سنگ ها که شبیه به کندوهای زنبور است ، شهرت جهانی دارد. در روستای کندوان صخرههای کله قندی و غارهای دستکن توسط انسان ، به عنوان خانههای مسکونی مورد استفاده قرار میگیرد و یکی از شگفتانگیزترین روستاهای صخرهای جهان را پدید آورده است.
ائل گلی ، شاه گلی تبریز : مهم ترین گردشگاه شهر تبریز است و در جنوب شرق آن و ۷ کیلومتری مرکز شهر واقع شده است. ائل گلی در زمان آققویونلوها ایجاد شده و در دورهٔ صفویان گسترش یافتهاست.عمق دریاچهٔ شاهگلی ۱۲ متر بوده و در محوطهٔ آن قایقرانی انجام میشود.
موزه آذربایجان تبریز : یکی از مهمترین موزههای ایران است که در شهر تبریز و در جوار مسجد کبود واقع شده است. در این موزه که دومین موزه تاریخی ایران است ،آثار متعلق به دوران پیش از اسلام و دوران اسلامی به نمایش گذاشته شدهاند.
کاخ شهرداری تبریز ، موزه شهرداری تبریز : این موزه در طبقه زیرزمین ساختمان کاخ شهرداری تبریز قرار گرفته است و به عنوان نخستین و تنها موزه تاریخ شهرداریهای ایران مطرح است و پس از کشور چین، در ردیف اولین موزههای شهرداریهای جهان نیز قرار دارد.
موزه تاریخ طبیعی تبریز : این موزه در بلوار آزادی شهر تبریز قرار دارد و در سال ۱۳۷۲ خورشیدی و در محل سازمان محیط زیست استان آذربایجان شرقی تأسیس شد. در موزه ی تاریخ طبیعی تبریز پیکرهای تاکسیدرمی جانوارن مختلف متعلق به آذربایجان و سایر نقاط ایران جمعآوری شده و پس از گذراندن مراحلی در بخشهای گوناگون آن به نمایش گذاشته شده است. همچنین پیکرهای کامل برخی از پرندگان، چرندگان، حشرات و خزندگان نادر، در این موزه به نمایش درآمدهاست.
بازار قدیمی مظفریه: یکی از بزرگترین و مهمترین بازارهای سرپوشیده در سطح ایران و قارهٔ آسیاست که مساحتی حدود یک کیلومتر مربع دارد. بازار تبریز در مردادماه سال ۱۳۸۹ خورشیدی به عنوان نخستین بازار جهان در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است. این بازار از بازارچهها، تیمچهها، سراها و کاروانسراهای متعددی تشکیل یافته است. در زمان های قدیم بازار مظفریه به دلیل قرارگرفتن شهر تبریز بر سر چهارراه جادهٔ ابریشم و گذر روزانهٔ هزاران کاروان از کشورهای مختلف آسیایی، آفریقایی و اروپایی از آن، این شهر و بازار آن از رونق بسیار خوبی برخوردار بوده است.
مسجد صاحب الامر:
این مسجد که به مسجد شاه طهماسب نیز معروف است از جمله مساجد قدیمی و کهن شهر تبریز است که در مرکز این شهر قرار دارد و توسط شاه طهماسب یکم ساخته شده است. بنای صاحب الامر مربوط به دوره صفوی است و در تبریز، انتهای خیابان دارئی، خیابان شکلی واقع شده است و این اثر در تاریخ ۱۰ مهر ۱۳۸۰ با شمارهٔ ثبت ۴۱۹۶ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
مسجد کبود:
مسجد کبود یا مسجد جهانشاه از مسجدهای تاریخی تبریز است. این مسجد طبق کتیبهٔ سردر آن در سال ۸۴۵ هجری شمسی و در زمان سلطان جهانشاه مقتدرترین حکمران سلسله قراقویونلو و به دستور دختر او صالحه خانم بنا شدهاست.